Lumen on minu jaoks peaaegu nagu minu hammaste strateegiline partner. Olen ikka väga pikaajaline Lumeni klient ja seega näinud ja tundnud vahetult enda peal kõiki tema arenguetappe. Viimase paari aasta jooksul olen lasknud nüüd juba mitmel korral mitte niisama hammast “parandada” või uue täidise panna, vaid teadlikult otsustanud kardinaalsema ja kohe kindlasti palju ilusama lahenduse kasuks – terved hambakroonid.

Esimest korda oli pisut ehk kõhe – kuidas ma lasen endal hamba n.ö ära viilida, ikkagi minu hammas ju. Aga sellest tundest saab kohe üle, kui päeva jooksul lahkud koju uue ja oluliselt ilusama hambaga. Mõnes mõttes daamide jaoks sarnane otsusega juukseid värvida – loomulik toon on loomulik küll, aga kas see kaalub üles säravama välimuse ja sellest saadava parema enesetunde? Ega vist.

Samuti on ülimalt mugav, et saab ühe päeva jooksul kõik tehtud. Viimati planeerisin nii, et hommikul esimene kord oli suhteliselt vara, seejärel käisin poodlemas ja kui tagasi tulin, oli mu uus hammas n.ö valmis.

Lisaks ei saa mitte jätta mainimata, et eks mul on juba tekkinud ka kergelt kodune tunne seal käies, ja ma tean iga kord, et saan parima võimaliku lahenduse minu jaoks, sest minuga arutatakse põhjalikult kõik võimalused läbi, selgitatakse detailselt lahti kogu ravi, võimalikud tüsistused ja tulevikuvaade. Nii tunnen, et mind võetakse millegi enama kui lihtsalt patsiendina, kelle probleem tuleb nüüd kibekähku ära lahendada, vaid et ma ise osalen otustses, mis mõjutavad minu tervist ka edaspidi. See on hea tunne.